Zondag 20 Januari 2019 om 9.30 uur in de Lutherse kerk te Nieuwe Pekela.
Zondag 30 juni 2019 om 11.30 uur Aan het Heeresmeer te Nieuwe Pekela
Thema: Treed in zijn voetsporen
Voorganger Bram Koerts
M.m.v Chr muziekvereniging Excelsior & Praiseband Lifesong
Zondag 15 september 2019 om 9.30 uur in de Hervormde kerk te Nieuwe Pekela.
Eucharistieviering, Opening Franciscus jaar
Zondag 06 okt 2019 om 09:30 uur in de RK kerk Sint Vitus te Winschoten.
Pastoor Buter / Pastor Buit
Koor St. Caeciliakoor
Klik hier voor de lezingen van de dag
Bijzonderheden: Crèche
Opening Franciscus jaar
In navolging van het jaar van Barmhartigheid en het Rentmeesterschap staat dit jaar de Heilige Franciscus centraal.
We openen het Franciscus jaar feestelijk tijdens de viering op zondag 6 oktober om 9.30 uur in de parochiekerk in Winschoten.
Aan het einde van de viering zal het beeld van de ‘zuster’ opnieuw onthullen op haar nieuwe plek in de St. Vitus kerk. Vele jaren heeft dit beeld in het St. Lucas Ziekenhuis gestaan als herinnering aan de zusters Franciscanessen van de heilige Familie. Na de sluiting van het ziekenhuis is dit beeld geschonken aan de geloofsgemeenschap Winschoten.
Aansluitend is er een gezellig samen zijn met koffie en wat ‘lekkers’ en gelegenheid om elkaar als (oud) parochianen te ontmoeten. U allen bent van harte welkom!
Francesco, het verhaal van de middeleeuwer
Op vrijdag 11 oktober zal in de Sint Bonifatius Nieuwe Pekela de voorstelling “Francesco, het verhaal van de middeleeuwer” gehouden worden.
De voorstelling is voor iedereen toegankelijk en neemt ons mee in het leven van Franciscus van Assisi.
De voorstelling begint om 19:30 uur. De kerk is open vanaf 19:00 uur.
Francesco, oftewel Franciscus van Assisi (1181/82 – 1226) was een middeleeuwse heilige. Al had het weinig gescheeld of hij was geëindigd niet als heilige maar als ketter. In zijn tijd was het leven in vrijwillige armoede een teken van ketterij. Prekende armoedzaaiers trokken door de straten van steden. Zij protesteerden tegen de rijkdom van de kerk en de groeiende rijkdom van burgers. Van de paus kreeg Franciscus de opdracht de armoedebeweging een plek binnen de kerk te geven. Heeft Franciscus zich door deze opdracht van de paus laten inkapselen in de kerk of kon hij juist daardoor inspiratiebron voor velen worden?
Franciscus sloot een denkbeeldig huwelijk met Vrouwe armoede. Bedelend trok hij door de straten met elf volgelingen. Dit twaalftal wilde zo ware volgelingen van Jezus zijn. In dit geval de Jezus zoals zij hem zagen: een arme Jezus zonder dak boven zijn hoofd.
Peter Vermaat brengt dit oude verhaal tot leven. Voor onze moderne ogen en oren speelt zich het verhaal af hoe om te gaan met bezit. Kan de protesthouding van Franciscus ten opzichte van bezit en welvaart voor onze samenleving inspirerend zijn? Of blijft Franciscus toch de dwaze dromer, die zich buiten de samenleving plaatst? Kortom een genoeglijk avondje theater. Maar ook een avond die te denken geeft.